Työllisyysrahaston tehtävänä on tuoda turvaa työn muutoksissa. Tavoitteenamme on olla arvostettu ja tehokas sosiaaliturvan toimeenpanija. Vaalimme yhteiskunnan vakautta turvaamalla suomalaisen työttömyysturvan rahoituksen niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Toimeenpanemme lakisääteiset tehtävämme poikkeuksellisen asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti. Palvelumme ovat pitkälti digitalisoituja ja automatisoituja. Meillä on rohkeus uudistua ja nähdä muutoksissa mahdollisuuksia. Toimimme kekseliään asiakaslähtöisesti yhdistämällä omaa tietoamme ja yhteiskunnan yhteisiä tietovarantoja toimeenpanossamme. Tunnistamme sidosryhmiemme tarpeet ja yhteistyön mahdollisuudet. Toimimme tavoitteellisesti tuottamalla lisäarvoa tiedolla ja ratkaisuilla. Yhteistyömme ytimessä ovat vuorovaikutus ja kokoava ote.
Tutustu Työllisyysrahaston toimeenpanon tehokkuuteen, asiakaslähtöisyyteen ja kehittymiskykyyn sekä vakaaseen rahoitusosaamiseemme. Siirry alla olevien linkkien kautta eteenpäin
Tai pysy tällä sivulla ja katsele yleistä tietoa rahastosta, työttömyysvakuutusmaksujen rahoituksesta ja sen merkityksesta työntekijöille, yrityksille ja yhteiskunnalle.
Käytössämme on STT:n uutishuone. Mediapankki -kohdasta löydät henkilökuvia, infograafeja sekä videoita. Uutishuoneessa voit tilata mediatiedotteemme suoraan sähköpostiisi kohdasta Tilaa (löytyy oikeasta yläkulmasta).
Työllisyysrahaston tehtävillä on tärkeä merkitys suomalaisille yrityksille, palkansaajille ja koko työmarkkinoille. Rahoittamamme sosiaaliturva tuo turvaa työn muutoksissa ja lisää suomalaisten työmarkkinoiden joustavuutta. Esimerkiksi työttömyysturvan avulla varmistetaan, että työntekijän menettäessä työpaikkansa, hän selviää tilanteesta taloudellisesti ja voi keskittyä etsimään uutta työtä. Työttömyysturva helpottaa myös yritysten ja työntekijöiden selviytymistä lyhytaikaisista markkinahäiriöistä. Työntekijä voi saada työttömyysturvaa myös lomautusajalta, jolloin väliaikainen tilanne ei pakota yrityksiä luopumaan osaavasta työvoimasta.
Keräämme työttömyysvakuutusmaksut, joita maksavat kaikki työnantajat ja 18–64-vuotiaat palkansaajat Suomessa. Työttömyysvakuutusmaksuista suurin osa käytetään työttömyyden ja lomautuksen ajalta saatavaan työttömyysturvaan. Siirtämämme ansiosidonnaisen työttömyysturvan osuuden työttömyyskassoille. Tilitämme kassoille myös valtion verovaroista rahoitettavan osuuden. Nämä yhdessä kattavat lähes 95 % ansiosidonnaisen päivätyöttömyysturvan menoista.
Osallistumme myös peruspäivärahan rahoitukseen. Rahasto muun muassa siirtää Kelalle työttömyyskassoihin kuulumattomien palkansaajien osuuden työttömyysvakuutusmaksuista. Työntekijöistä noin 85 % kuuluu työttömyyskassaan ja loput peruspäivärahan piiriin.
Turvaamme työttömyysvakuutusmaksujen riittävyyttä ja maksutason vakautta suhdannepuskurilla. Tämä tarkoittaa sitä, että taloudellisesti hyvinä aikoina osa kerätyistä maksuista säästetään tulevia laskukausia varten. Siten työttömyysvakuutusmaksut ovat myös panostus pitkälle tulevaisuuteen.
Työllisyysrahaston viestintä palvelee mediaa muun muassa tilasto- ja haastattelupyynnöissä.
Voit olla yhteydessä rahaston viestintään | viestinta (a)tyollisyysrahasto.fi tai
viestintäpäällikkö Terhi Savikkoon | terhi.savikko(a)tyollisyysrahasto.fi | 050 420 1065
Jos olet Työllisyysrahaston asiakas ja asiasi koskee työttömyysvakuutusmaksuja tai aikuiskoulutusetuuksia, niin olethan yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun yhteystiedot löydät täältä.